Op deze pagina

Pak de feestdagen aan met een perfecte huid!

BENU Skin Huid Peau Feestdagen Les fêtes End of Year
Op deze pagina

Een gezonde huid...

In december is een minimale huidroutine nodig om je voor te bereiden op de feestdagen.

Profiteer van een regenachtige of koude dag om te cocoonen en uw huid te verwennen.

Eerst en vooral zijn een paar tips nodig om het juiste evenwicht te vinden tussen een gezonde huid en een perfecte make-up.

We kunnen het niet genoeg zeggen: make-up verwijderen is de basis voor een mooie huid.

Zelfs als u geen make-up draagt, zal dit kleine dagelijkse gebaar, dat u 's morgens en 's avonds maakt, u helpen om het stof en de vervuiling die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt, af te voeren.

Kies een zachte make-up remover op basis van uw huidtype. Het idee is om zich te ontdoen van onzuiverheden, de huid te zuiveren maar zonder haar aan te tasten. U zult merken dat uw huid u dankbaar is voor de zorg die u haar geeft.

Hoe kiest u het juiste product voor uw huid?

Uw apotheker kan u adviseren over de gezichtsreiniger die het beste bij uw huid past. Zo is een reinigingsmelk geschikter voor de gevoelige huid en een reinigingsgel voor de vette huid. Uw huid moet met zorg behandeld worden.

Breng het reinigingsproduct aan op een klein vochtig sponsje met ronddraaiende bewegingen of zelfs met de vingertoppen. Spoel overvloedig. Eindig met een spray met thermaal bronwater. Deze rechtstreeks bij de bron verzamelde waters bevatten van nature talrijke mineralen en sporenelementen die de nodige voordelen bieden om uw huid optimaal aan te voelen.

Een pluspunt: durf een scrub op basis van microkorreltjes gebruiken en daarna een masker voor een diepere reiniging.

In dit stadium wordt een serum aangebracht. Dit product is vaak nog onbekend, maar het behandelt in de diepte uw specifieke behoeften (hydratatie, rimpels, vlekjes ...) Het is samengesteld uit geconcentreerde werkstoffen en dringt direct in de huid dankzij zijn lichte textuur.

Uw huid is nu klaar om gehydrateerd te worden, want alle huidtypes hebben water nodig, vooral voordat u make-up aanbrengt.

Als u uw teint wilt opflichten, breng dan een foundation aan met een lichte textuur, zo kan uw huid ademen. U kunt uw foundation zelfs verdunnen met 2 druppels water of zelfs met een vochtinbrengende crème, dit draagt bij aan de noodzakelijke vochtbalans.

Enkele tips voor een perfecte kerstmake-up:

  • Breng een foundation aan die aangepast is aan je huidtype. Kies geen teint die donkerder is dan jouw natuurlijke huidskleur om het uitzicht van een gebruinde huid te geven. Dat geeft namelijk een heel onnatuurlijk effect. Gebruik liever een zonnepoeder om je gelaat wat meer kleur te geven.
  • Gebruik een concealer om eventuele wallen of oneffenheden te verbergen.
  • Breng oogschaduw aan op je oogleden: donkere kleuren laten je ogen opvallen, aardetinten geven een natuurlijk effect.
  • Zet je ogen in de kijker met een eyeliner! Begin vanuit je ooghoek en werk langs de wimperlijn naar buiten toe.
  • Breng mascara Op je bovenste wimpers mag je gerust meerdere laagjes opbrengen!
  • Vergeet je wenkbrauwen niet, ze kunnen de uitdrukking van je gezicht bepalen. Epileer ze en kleur ze zorgvuldig in met een wenkbrauwpotlood of -poeder.
  • Om je gezicht wat vorm te geven, maak je een grote glimach en breng je blush aan in een uitwaartse en opwaartse beweging op het bolvormige deel van je wangen.
  • Gebruik een lippenstift of lipgloss om je lippen in de verf te zetten. Voor wat opvallender effect, gebuik je eerst een lippenpotlood.

Hoe leuk de feestdagen ook zijn, ze gaan vaak ook gepaard met stress. Stress tekent zich snel af op je gezicht. Vergeet dus je schoonheidsslaapje niet!

Prettige eindejaarsfeesten.

BENU Make-up