Op deze pagina

Helena, digitaal, eenvoudig en veilig communiceren over gezondheid

BENU Helena Helena, digitaal, eenvoudig en veilig communiceren over gezondheid Helena, l’environnement de santé personnel
Op deze pagina

Je medische data in jouw handen

Eén plaats voor alle medische documenten van alle Belgische zorgverleners.

Helena is jouw gratis digitale gezondheidsportaal. Het is jouw persoonlijke digitale brievenbus en archief voor al jouw medische documenten en gegevens. Dankzij Helena is het mogelijk om op een veilige manier te communiceren met jouw zorgverleners en voorgeschreven artikelen met één klik te reserveren bij je apotheek. Zo verloopt de communicatie met jouw zorgverleners nog vlotter en efficiënter.

Helena is er voor iedere Belg, van jong tot oud. Ieder gezinslid met een e-mailadres en persoonlijk gsm-nummer, kan Helena gebruiken.

Helena is een beveiligde omgeving voor alle medische documenten. Dankzij Helena is het mogelijk om op een veilige manier te communiceren tussen patiënt en zorgverleners.

Dit kan je met Helena

Je voorschriften

Ontvang alle medische documenten (voorschriften, laboresultaten, medische attesten) rechtstreeks van je arts. En reserveer jouw voorgeschreven artikelen in 1 klik bij je apotheker. Het kan via Helena, jouw persoonlijke online gezondheidsomgeving. Eenvoudig, digitaal en met respect voor je privacy.

Je COVID-19 traject

Volg jouw persoonlijk COVID-19 traject op via Helena: jouw geplande vaccinatie data, reeds ontvangen vaccinaties, de resultaten van een COVID test én het officiële Europees COVID-19 certificaat. Alle informatie vind je eenvoudig terug in jouw Helena account.

Je videoconsultaties

Consultaties vanop afstand met jouw zorgverlener via computer of smartphone. Makkelijk en eenvoudig via Helena! Ideaal voor een opvolgconsultatie of wanneer je moeilijk ter plaatse geraakt.

Je zorgteam

Helena biedt je de mogelijkheid om je eigen zorgteam samen te stellen. Dit heeft als voordeel dat je makkelijk toegang hebt tot de contactgegevens van de zorgverleners waarmee je vaak communiceert. In de toekomst zal je ook via deze weg een afspraak kunnen boeken met je zorgverleners.

Je kinderen en familieleden

Beheer eenvoudig de gezondheidsdata en documenten van al jouw gezinsleden of familieleden. Bepaal zelf met wie je jouw informatie en documenten wil delen. Je behoudt te allen tijde de controle over jouw privacy en data.

Meer informatie

Klik hier voor alle informatie over Helena.
Klik hier om de Helena app te downloaden.