Op deze pagina

5 weetjes over Bachbloesems

BENU - 5 weetjes over Bachbloesems - Les bienfaits des fleurs de Bach
Op deze pagina

Bachbloesems worden dagelijks gebruikt voor een beter beheer van emoties. Incidentele stress, permanente zorgen, gebrek aan enthousiasme, verdriet of woede, een Bach-bloem komt overeen met elke emotionele toestand. Ontdek het op 5 essentiële punten.

Dit zijn maceratie van planten

Bachbloesems zijn wilde planten verpakt in de vorm van elixers verkregen door een maceratieproces. De bloemen en planten worden geplaatst in een kom met water blootgesteld aan de zon (solarisatie). De uitgestraalde warmte brengt de afdruk van de plant over op de vloeistof die vervolgens in gelijke delen wordt gemengd met alcohol of een alcoholvrije hulpstof, waardoor een optimale conservering mogelijk is.

Ze zijn ontwikkeld door een homeopathische arts, Dr Bach.

Dr. Bach was een Engelse homeopathisch arts, bacterioloog en immunoloog. Hij ontwikkelde zeven nosodes (homeopathische vaccins) die nog steeds worden gebruikt. Ervan overtuigd dat de ziel zou kunnen bijdragen aan de genezing van het lichaam en ervan overtuigd dat de persoon als geheel moet worden verzorgd, begon hij belangstelling te tonen voor natuurlijke medicijnen.

Ze werken in op onze emoties

In tegenstelling tot etherische oliën werken bloemenessenties alleen op de emotionele sfeer en niet op lichamelijke problemen (hoewel de emotionele toestand de gezondheidstoestand beïnvloedt). Ze zorgen voor een betere regulering van emoties en bieden aanzienlijke ondersteuning in bepaalde situaties en gebeurtenissen in het leven.

Er zijn er 38

Er zijn 38 Bachbloesems in totaal gegroepeerd in 7 groepen: angsten, onzekerheid, gebrek aan interesse in het heden, eenzaamheid, overgevoeligheid voor de invloeden en ideeën van anderen, overmatige bezorgdheid voor het welzijn van anderen en ontmoediging.

Aarzel niet om advies te vragen aan uw BENU apotheker om de juiste synergie te vinden die aangepast is aan uw behoeften.

Als elke bloem een specifiek effect heeft en alleen kan worden gebruikt, werken Bach-bloemen het beste door met elkaar te worden geassocieerd. Soms is 1 elixer voldoende, maar een synergie is meestal effectiever. Een synergie zal niet meer dan 6 of 7 essenties bevatten om niet teveel informatie te bevatten en de effecten te "verdunnen". Omdat elk individu anders is, zal een synergie daarom specifiek voor elk zijn, zelfs als de ondervonden emotionele moeilijkheden hetzelfde lijken.

Weet je niet welke remedie(s) je moet kiezen? Doe hier de test!

De posologie

Ze worden meerdere keren per dag ingenomen. Bachbloesems kunnen op een ad-hocbasis worden genomen tijdens een bepaalde situatie (bijvoorbeeld: plankenkoorts vóór examens), maar voor achtergrond emotionele toestanden (bijvoorbeeld: chronische stress) worden ze genomen gedurende een periode van ongeveer 3 weken 4 druppels 4 keer / dag, rechtstreeks op de tong of verdund in een grote fles water (24 druppels direct in een grote fles om gedurende de dag te drinken).

BENU Bachbloesems