Op deze pagina

BENU jouw huisapotheker!

BENU jouw huisapotheker! Votre pharmacie de référence !
Op deze pagina

Hoe gaat het met jou?

Je hebt net in je BENU apotheek een geneesmiddel of ander gezondheidsproduct aangekocht. Je apotheker heeft je hierover voldoende uitleg gegeven zodat je met je behandeling kan starten.

Uw BENU apotheker doet nog veel meer!

  • Wij stellen een volledig geactualiseerd medicatieschema ter beschikking.
  • Wij bieden oplossingen op maat voor een verbeterde therapietrouw.
  • Wij zijn jouw contactpersoon voor al je gezondheidsgerelateerde vragen.
  • Wij begeleiden je in de opvolging van jouw behandeling.
  • We garanderen de opvolging van je gezondheid door middel van geindividualiseerde begeleidingsgesprekken goed gebruik van je geneesmiddel.
  • Wij bieden oplossingen voor thuiszorg- en incontinentiemateriaal.

Onze eerste bekommernis is om je te helpen zo gezond en zelfstandig mogelijk te blijven zodat je voluit van het leven kan genieten, dag na dag. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

De referentie voor farmaceutische zorgen

Een luisterend oor en persoonlijk advies zijn onze troeven om optimaal van het leven te genieten.

We helpen mee aan de preventie van griep, osteoporose, diabetes, hoge bloeddruk, burn-out, enz. We zorgen ervoor dat je je behandeling goed begrijpt en helpen je om je medicatie op het juiste moment in te nemen.

Je persoonlijk medicatieschema

Neem je veel medicatie? Ondervind je problemen bij het dagelijks gebruik? Of ben je het overzicht kwijt?

Je BENU apotheker kan je hierbij helpen. Hij kan een handig overzicht maken op papier waarop alle geneesmiddelen terug te vinden zijn met het tijdstip waarop je ze best moet innemen. Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek, dan zoeken we samen naar een oplossing op jou maat.

Opvolging van je behandeling

Misschien vraag je je soms af waarom je al deze medicatie moet blijven innemen? Je ervaart misschien bijwerkingen en weet niet goed welk geneesmiddel dit veroorzaakt en of je er iets tegen kan doen.

Ook met deze vragen kan je bij ons terecht. Aan de hand van je medicatieschema en op basis van een persoonlijk gesprek op afspraak, kunnen wij jouw medicatie analyseren. We kijken na of het moment van inname wel juist is. We onderzoeken of er geneesmiddelen zijn die elkaar tegenwerken of er medicatie opgestart moet worden. Misschien kan bepaalde medicatie stopgezet worden. Indien nodig kunnen we contact opnemen met jouw huisarts om je medicatie te bespreken. Nadien volgt een tweede gesprek, waarbij we alle bevindingen samen overlopen.

Begeleidingsgesprekken

Astma, osteoporose, artrose, migraine, acne, eczeem, psoriasis, diabetes, ...

Heeft je arts één van deze ziekten vastgesteld? Dan heeft hij je waarschijnlijk uitgelegd wat de ziekte juist betekent en heeft hij specifieke medicatie voorgeschreven die je langdurig of misschien wel voor de rest van je leven zal moeten innemen. En wat nu?

Te horen krijgen dat je je levensstijl moet aanpassen, dat je alle dagen verschillende crèmes moet aanbrengen, of dat je niet meer mag genieten van een stuk taart of glaasje wijn, is niet zo leuk.

Jouw BENU apotheker kan je hierbij helpen!

Jouw huisapotheker kan een begeleidingsgesprek opstarten, eventueel na afspraak,om je meer inzicht te geven in je ziekte, de behandeling en eventuele levensstijladviezen.

Gedeeld Farmaceutisch Dossier GFD

Wat als je je in een noodgeval tot een andere apotheker moet wenden? Of wanneer je tijdens een uitstap naar zee of de Ardennen pech hebt en een medicijn nodig hebt?

Alle BENU apotheken bieden je een veilige oplossing aan, dankzij de gratis dienst van het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD). Mits je toestemming geeft, kan in elke apotheek waar je langsgaat, de apotheker alle geneesmiddelen die je het afgelopen jaar hebt gekregen, raadplegen. Jouw volledig farmaceutisch dossier blijft in je vertrouwde apotheek. Alleen de belangrijkste informatie over je geneesmiddelen (naam, dosering, en afleveringsdatum) kan bekeken worden door de apotheker bij wie jij je aanmeldt.

Dankzij het GFD moet je niet te beschikken over een olifantengeheugen en kan je bij elke BENU of andere apotheek in België vertrouwen op een veilige aflevering met gepersonaliseerd advies.

Magistrale bereidingen

Bij de BENU apotheken kan je genieten van een behandeling op maat!

Artsen kunnen kiezen uit een groot gamma aan geneesmiddelen. Maar soms zijn aangepaste behandelingen niet beschikbaar. Op dat moment kan een arts ervoor kiezen je een magistrale bereiding voor te schrijven.

Een magistrale bereiding wordt enkel door de apotheker bereid als de arts (huisarts of specialist) zo’n gepersonaliseerde behandeling voorschrijft. Met het voorschrift van de arts gaat de apotheker aan de slag. Het bereiden van geneesmiddelen is iets wat apothekers al eeuwenlang doen. De magistrale bereidingen van vandaag worden gemaakt in optimale omstandigheden, op basis van gevalideerde formules, volgens strenge bereidingsregels, met gecontroleerde grondstoffen en zeer nauwkeurige instrumenten. En dat allemaal om geneesmiddelen van onberispelijke kwaliteit te garanderen.

Je merkt het, jouw BENU apotheker draagt mee zorg voor jou gezondheid.
Dankzij jou huisapotheker sta je er niet alleen voor. We staan elke dag weer met de glimlach klaar om je te helpen.