Op deze pagina

Laat je vaccineren tegen het griepvirus!

BENU - Griep - Grippe - Ziek - Malade - Vaccin - Vaccinatie - Vaccination - Laat je vaccineren tegen het griepvirus - Faites-vous vacciner contre le virus de la grippe
Op deze pagina

Griepvaccinatie

We zijn spijtig genoeg nog niet helemaal verlost van de COVID-19 epidemie. Om te vermijden dat de ziekenhuizen deze winter extra belast worden, maar gewoon ook om jezelf en je naasten te beschermen, is het ook dit jaar belangrijk om je te laten vaccineren tegen de griep. Zeker als je een chronische aandoening hebt, ouder bent dan 50 jaar, zwanger bent of in de zorg werkt.

Geen voorschrift meer nodig!

Vanaf 1 oktober is je apotheker gemachtigd om je op verzoek het griepcaccin te verstrekken. Je krijgt de vergoeding (derde betaler) indien je ouder bent dan 50 jaar, een risicopersoon bent of werkzaam in de zorgsector. Je hoeft dus niet meer eerst langs te gaan bij de huisarts om een voorschrift te halen. Het toedienen van het vaccin kan echter wel enkel gebeuren door een arts.

Geen tekort meer aan vaccins

Er werden dit jaar meer vaccins besteld dan vorig jaar. Het is dus niet nodig je vaccin vooraf te reserveren. Ga langs bij je apotheker om de beschikbaarheid na te vragen.

Wanneer vaccineren tegen het griepvirus?

Wetenschappers adviseren om je pas na 15 oktober te laten vaccineren voor een optimale bescherming. Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode. Want elk jaar circuleren er andere types griepvirussen en de samenstelling van het vaccin moet telkens worden aangepast.

Meer weten over griep?

Lees hier ons artikel "Laat griep in de kou staan".

Contacteer of bezoek één van onze BENU apotheken voor meer informatie.
Klik hier voor een BENU apotheek in de buurt.