Op deze pagina

De voordelen van collageen

De voordelen van collageen | BENU Les bienfaits du collagène
Op deze pagina

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit van het menselijk lichaam. Het is aanwezig in ons lichaam in verschillende vormen: in lange moleculen of in de vorm van filamenten.

Deze weefsels vormen een soort weerstand die botten, huid, spieren, pezen en banden bij elkaar houdt. Collageen is ook aanwezig in bloedvaten, hoornvlies en tanden.

Zoals u wellicht hebt begrepen, speelt het een sleutelrol in de structuur van de huid en helpt het de bloedstolling.

Maar let op, bepaalde gedragingen kunnen collageen vernietigen, zoals:

  • Suiker en geraffineerde koolhydraten: probeer uw consumptie van toegevoegde suiker en geraffineerde koolhydraten te beperken, want een hoge concentratie suiker in het bloed beïnvloedt de vorming van collageen. Een van de gevolgen is het verlies van elasticiteit van de huid.
  • Blootstelling aan de zon: ultraviolette stralen verminderen de aanmaak van collageen.
  • Roken: vermindert ook de aanmaak van collageen, wondjes genezen minder goed en rimpels ontstaan ​​sneller.

Wat zijn de voordelen van collageensupplementen?

Collageen komt voor in voedsel, voornamelijk in voedsel van dierlijke oorsprong (vis, gevogelte). Om de behoefte aan collageen aan te vullen, zijn er voedingssupplementen, zoals gehydrolyseerd collageen en gelatine. Deze worden gemakkelijker opgenomen en zijn gunstig voor:

  • de spiermassa
  • artritis
  • de elasticiteit van de huid

Dit eiwit is belangrijk voor de huid, de spieren en de ligamenten. Het is daarom van vitaal belang voor ons lichaam. Laten we ons lichaam helpen om het aan te maken, maar laten we niet vergeten dat het soms ook nuttig is om collageensupplementen in te nemen.

BENU Collageensupplementen