Op deze pagina

Last van slapeloosheid?

BENU Slapeloosheid Insomnia Insomnia
Op deze pagina

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid, een slaapstoornis, wordt gekenmerkt door: moeilijkheden om in slaap te vallen, uitgerust wakker te worden, door te slapen of te vroeg ontwaken. Er zijn verschillende oorzaken die verband houden met psychologische, fysiologische of omgevingsfactoren. Men voelt zich vermoeid en het ervaart een invloed op het concentratievermogen, de stemming en de algehele gezondheid.

Hoe doorbreek je slapeloosheid?

Om slapeloosheid te behandelen, wordt vaak de voorkeur gegeven aan farmacologische benaderingen. Cognitieve gedragstherapie biedt ook hulpmiddelen om verstorende, slaapgerelateerde gedachtepatronen te veranderen. Ontspanningstechnieken, zoals meditatie en diep ademhalen, bevorderen een toestand van rust die bevorderlijk is voor de slaap. Het aanleren van goede slaapgewoonten, zoals een regelmatig schema en een stimulerende omgeving, kan helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Welk supplement bij slapeloosheid?

Bepaalde voedingssupplementen op basis van bijvoorbeeld: melatonine, magnesium, valeriaan, lavendel, ... kunnen nuttig zijn om slapeloosheid te verlichten, maar het is belangrijk om te benadrukken dat het altijd raadzaam is om je apotheker te raadplegen voordat je met een nieuw supplementenschema begint.