Op deze pagina

Astma? Wat is dat?

Astma? Wat is dat? | BENU De l'asthme ? Qu'est-ce que c'est ?
Op deze pagina

Wat is astma?

Bij astma ontstaan onstekingen in je luchtweg kanaaltjes waardoor deze vernauwd zijn.

Je reageert op prikkels zoals rook, uitlaatgassen of huisdieren. Je hoest of krijgt het benauwd. Tijdens een aanval zwellen de slijmvliezen in je luchtwegen op. De spiertjes rond je luchtwegkanaaltjes trekken samen. Ademhalen wordt moeilijk.

Soms duurt het weken lang om de ontsteking onder controle te krijgen en moet je onderhoudsmedicatie gebruiken om het aantal aanvallen en het gebruik van noodmedicatie te beperken.

Chronic Obstructive Pulmonary Disease is een chronische longziekte veroorzaakt door langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen zoals tabaksrook en luchtverontreiniging. Een slechte longontwikkeling bij  prematuren of astma in de kindertijd kan COPD veroorzaken. Hou je astma dus onder controle.

Beter leven met astma

Astma is een veel voorkomende chronische aandoening. De behandeling ervan dient nauwkeurig opgevolgd te worden. Bij slechte toepassing van de behandeling kunnen namelijk complicaties optreden. Deze brochure zal je toelaten je behandeling beter te begrijpen en efficiënt toe te passen in het dagelijkse leven.

Astma bij je kind. Zo pak je het aan!

Astma is een veel voorkomende chronische aandoening die heel wat kinderen treft. Meer bepaald hebben 8 tot 10% van de schoolgaande kinderen astma. Als jouw kind één van hen is, is het erg belangrijk om de behandeling nauwkeurig op te volgen. Zo blijft de aandoening onder controle en zal je kind minder astma-aanvallen krijgen. Wanneer de behandeling slecht wordt toegepast, kunnen echter complicaties optreden. Deze brochure zal je helpen de behandeling van je kind beter te begrijpen en efficiënt toe te passen in het dagelijkse leven.

Heb je vragen bij je huidige astma-medicatie of dat van je kind en/of start je met een behandeling? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek in een van onze apotheken, of doe de ACT test, we maken graag tijd voor u vrij.

Video

Klik hier om de video te bekijken.