Op deze pagina

Schoonheidsroutine

BENU Schoonheid Beauté Visage Pieds Cheveux Haar Voeten Gezicht Soins Verzorging
Op deze pagina

Het is intussen al juli, zomer, het moment om te genieten van mooie zonnige dagen.

Wil u er graag goed uitzien op vakantie? Dan is het nu al tijd om voor jezelf te zorgen.

De zon JA, maar let op enkele tips om je te verwennen:

Gezicht:

Het is geen geheim dat de huid van uw gezicht zich vooral 's nachts herstelt. De afgescheiden talg en zweet moeten verwijderd worden. ‘s Morgens reinigen en hydrateren we onze huid om de dag te beginnen.

Stap 1: 's Avonds het gezicht reinigen is een essentiële stap om enerzijds de onzuiverheden van de dag te verwijderen en anderzijds de huid te helpen regenereren.

Maar wees voorzichtig, vraag uw apotheker om advies want een make-up remover zoals een licht schuim, een reinigingsmelk of een reinigingsolie moet gekozen worden in functie van uw huidtype.

Het is belangrijk om zachtjes te reinigen en uw huid niet te ruw te behandelen om haar niet te beschadigen.

Uw gezichtsreiniger kan voor 's morgens en 's avonds verschillend zijn.

Stap 2: Grondig afspoelen en besproeien met thermaal water. Dit is een gouden geschenk voor je huid. Het is rijk aan magnesium en calcium, in tegenstelling tot leidingwater dat kalkrijker is. In de zomer is het bijzonder aan te bevelen om zonnebrand te verzachten, maar ook bij irritatie, scheerbrand of een eczeemaanval.

Stap 3: Tonifieer de huid door een stimulerende lotion aan te brengen. Dit verfijnt de huidtextuur en vernauwt de poriën.  Uw huid is nu klaar voor het aanbrengen van een gezichtsverzorging.

Exfoliëren gebeurt één keer per week en is nuttig om dode huidcellen te verwijderen. De exfoliërende of enzymatische korrels in de scrub verwijderen onzuiverheden uit de poriën.

Een tip: hydrateren - hydrateren - hydrateren door eerst een serum en dan een crème aan te brengen.  We weten dat zon de belangrijkste factor voor huidveroudering is, dus moeten we een zonnecrème met hoge beschermingsfactor aanbrengen die ook de vorming van pigmentvlekken zal remmen.

Voeten:

Hydrateren is nog steeds essentieel voor mooie voeten in de zomer en om droge voeten te bestrijden. Elke avond mag een crème of balsem worden aangebracht. Aarzel niet om één keer per week een masker aan te brengen. Breng een royale laag van het product aan op de voeten en nagels en laat het 's nachts zitten terwijl u een sok aantrekt. En oh verrassing, in de ochtend zullen je voeten helemaal zacht zijn.

Haar:

Hoe verzorg je je haar in de zomer? De zon, zeezout en chloor uit zwembaden drogen het haar uit. Het wordt op de proef gesteld en vereist daarom meer zorg.

Hier is dus een handige tip om de schade te beperken: bescherm je haar door het op te binden of een hoed te dragen. En vergeet niet je haar te hydrateren door een milde shampoo te gebruiken en waarom zou je af en toe geen verzorgend masker aanbrengen?

Sommige oliën kunnen worden aangebracht bij blootstelling aan de zon. Haarolie verbetert de kwaliteit van je haar, waardoor de haarvezel wordt beschermd.

BENU Schoonheidsproducten